Perhepolku®-verkkokurssi vanhemmille

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? – Osallistu itsenäisesti tehtävälle verkkokurssille!

På svenska: Webbkursen Familjestigen

Perhepolku®-verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. 

Myötätunto itseä kohtaan vähentää tutkitusti ahdistusta, masennusta ja uupumusta. Se tukee myös parisuhteen myönteistä vuorovaikutusta sekä lapsen tasapainoista kehitystä.

Myötätuntoa itseä kohtaan voi oppia harjoittelemalla. Perhepolku®-verkkokurssilla pääset testaamaan itsemyötätuntosi ja tutustumaan kolmeen itsemyötätunnon askeleeseen.

Kurssissa on kolme osaa: itsemyötätunto, myötätuntoinen parisuhde ja myötätuntoinen vanhemmuus. Kukin osio sisältää asiantuntija- ja tutkimustietoa, toisten perheiden vertaistarinoita, testin ja 8 tehtävää.

Kurssilla tajusin, miten paljon vaadin itseltäni ja läheisiltäni. Nyt tahdon vahvistaa myötätuntoa itsessäni ja perheessäni.

Kurssia tarjoavat kunnat

Kunnat ovat tilanneet alueensa lapsiperheiden käyttöön Perhepolku®-verkkokurssin, jolloin palvelu on perheille ilmainen.

Pikkulapsiperheen (0-6v) verkkokurssia tarjoavat seuraavat paikkakunnat: Espoo, Vantaa, Kauniainen, Naantali, Pori, Ulvila, Merikarvia, Rauma, Salo, Tampere, Orivesi, Jyväskylä, Laitila, Oulu, Rovaniemi sekä Itä-Uudenmaan (Porvoo, Sipoo, Askola, Myrskylä, Loviisa, Lapinjärvi ja Pukkila), PHHYKYn (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä), Soiten (Kokkola, Kannus, Kruunupyy, Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Toholampi, Perho sekä Reisjärvi), Kymsoten (Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti), POPsoten (Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Ii, Simo, Oulu, Utajärvi, Muhos, Kempele, Hailuoto, Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Vaala, Siikajoki, Raahe, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Haapajärvi, Reisjärvi, Sievi, Nivala, Ylivieska, Alavieska ja Kalajoki) ja Sosterin (Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava) alueet.

Koululaisten (7-11v) sekä teinien (12-16v) perheiden verkkokurssi on käytössä seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Kauniainen, Naantali, Pori, Ulvila, Merikarvia, Rauma, Salo, Tampere, Laitila, Orivesi, Oulu sekä Itä-Uudenmaan (Porvoo, Sipoo, Askola, Myrskylä, Loviisa, Lapinjärvi ja Pukkila) ja Soiten (Kokkola, Kannus, Kruunupyy, Kaustinen, Veteli, Halsua, Lestijärvi, Toholampi, Perho sekä Reisjärvi), POPsoten (Kuusamo, Taivalkoski, Pudasjärvi, Ii, Simo, Oulu, Utajärvi, Muhos, Kempele, Hailuoto, Lumijoki, Liminka, Tyrnävä, Vaala, Siikajoki, Raahe, Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Siikalatva, Pyhäntä, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Haapajärvi, Reisjärvi, Sievi, Nivala, Ylivieska, Alavieska ja Kalajoki) sekä Sosterin (Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava) alueet.

Eikö paikkakuntaasi löydy luettelosta? Ehdota kuntaa palvelun tarjoajaksi: tellervo.uljas@perhepolku.fi

Pikkulapsiperheen verkkokurssista on valmisteilla englannin kielinen versio.

Verkkokurssi on Perhepolun® kehittäjän, väitöskirjatutkija Tellervo Uljaan suunnittelema kokonaisuus. Sen tavoitteena on tukea perheitä tutkimustiedon, vertaistarinoiden sekä pohdintatehtävien kautta.

Tervetuloa mukaan verkkokurssille!