Tietosuojaseloste ja sopimusehdot

Tietosuojaseloste

Tässä osiossa kuvataan henkilötietojesi käsittelyä sekä kerrotaan perusteet, joiden mukaan kerättyjä tai antamiasi tietoja käsitellään.

1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Perhepolku Oy
Tellervo Uljas

Toimitusjohtaja, Perhepolku Oy
Väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto, Psykologian laitos

Perhepolku® on rekisteröity tavaramerkki. Tavaramerkin haltija on menetelmän kehittäjä Tellervo Uljas.

 © Tellervo Uljas. Verkkokurssin materiaalin kopioiminen ja levittäminen ilman tekijän lupaa on kielletty.

Yhteystiedot
Sähköposti: tellervo.uljas@perhepolku.fi, tellervo.m.uljas@student.jyu.fi
Puhelin: 045 201 5595

2. Mitä tietoja kerätään?

Perhepolku-verkkokurssilla kerätään tietoja, jotka ovat edellytyksenä verkkokurssin tekniselle suorittamiselle sekä tietoja verkkokurssin sisällön kehittämisen tueksi. Lisäksi kerätään tietoa verkkokurssin paikkakuntakohtaisista käyttäjämääristä.

Kerättyjä tietoja käytetään arvioitaessa verkkokurssin käyttöä ja hyötyä Perhepolku-verkkokurssin kehitystyötä ajatellen sekä Perhepolku Oy:n tiedotuksessa ja markkinoinnissa. Lisäksi kerättyjä tilastotietoja voidaan hyödyntää Perhepolku-verkkokurssin markkinoinnin ja esittelyn yhteydessä.

Perhepolku-verkkokurssia tarjoavat kunnat saavat halutessaan raportin alueeltaan kurssille osallistuneiden kävijöiden määrästä. Kerätyt tilastot raportoidaan eteenpäin anonyymisti.

Perhepolku-verkkokurssilla kerätään seuraavia henkilötietoja tai asioita:

 • Sähköpostiosoite
 • Paikkakunta
 • Verkkokurssin nimi (Pikkulapsiperhe 0-6v, Koululaisen perhe 7-11v tai Teini-ikäisen perhe 12-16v)
 • Vapaaehtoiset vastaukset kolmeen testiin
 • Vapaaehtoinen palaute kurssin osioista ja tehtävistä

3. Mistä lähteistä henkilötietoja hankitaan?

Käsiteltävissä henkilötiedoissa on tietoja, jotka kävijä on antanut verkkokurssille kirjautumisen yhteydessä. Käyttäjän verkkokäyttäytymistä seurataan ja analysoidaan lisäksi Google Analytics -palvelun avulla, jolla saadaan tietoa mm. verkkokurssin kävijämääristä ja sivujen katselumääristä.

4. Mitä varten kerättyjä tietoja käsitellään?

Henkilötietoja käsittellään seuraaviin tarkoituksiin:

 • Palvelun tarjoaminen ja ylläpito, verkkokurssin tilauksen hallinnointi ja toimittaminen
 • Asiakkaan informointi ja muistuttaminen Perhepolku-verkkokurssin keskeneräisten osuuksien saattamisesta loppuun
 • Perhepolku-verkkokurssin sisällön kehittämistä ja kävijämäärien tilastointia varten
 • Palautteen keräämiseksi verkkokurssista
 • Asiakasrekisterin keräämiseksi

5. Mikä on henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta?

Verkkokurssilla kerättyjä tietoja käsitellään luottamuksellisesti EU-tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Tietojen kerääminen perustuu käyttäjän antamaan suostumukseen. Annetun suostumuksen voi perua koska tahansa.

6. Kuka käsittelee henkilötietoja ja minne niitä luovutetaan?

Verkkokursilla henkilötietoja käsitellään edellä mainittuja tarkoituksia varten. Perhepolku-verkkokurssin hallinnoija voi ulkoistaa henkilötietojen käsittelyä ulkopuolisille palveluntarjoajille, joka käsittelee henkilötietoja ylläpitäjän esittämin oikeusperustein.

Asiakastietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

7. Mitkä ovat käyttäjän oikeudet?

Käyttäjällä on oikeus omien tietojensa poistamiseen. Itse ilmoitetut tiedot voidaan poistaa pyynnön perusteella.

Käyttäjä voi perua oman suostumuksensa milloin tahansa, kun sen käsittelyperusteena on annettu suostumus. Suostumuksen voi peruuttaa ottamalla yhteyttä rekisterin ylläpitäjään (kts. 1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot).

Käyttäjällä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli hän katsoo, että henkilötietojen käsittelyssä on rikottu tietosuoja-asetusta.

9. Miten henkilötietoja suojataan?

Tietosuoja ja -turvallisuus on Perhepolku-verkkokurssin ylläpidolle ensisijaisen tärkeää. Kaikki tietojen käsittely tehdään parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

Verkkokurssin palvelin ja sen ylläpito hankitaan kotimaiselta kumppanilta, joka vastaa niiden jatkuvasta ylläpidosta ja korkeasta tietoturvasta. Palvelimet sijaitsevat Suomessa Helsingissä ja Espoossa. Palvelinkeskusten ja palvelimien tilaa valvotaan ympäri vuorokauden ja kumppanimme tietoturvatiimi suojaa palvelimia erilaisilta uhilta mukaan lukien hakkerit, bottiverkot ja tiedonkalasteluyritykset.

Vastuut ja ehdot

Perhepolku-verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa myötätuntoa itseä kohtaan sekä tukea parisuhteen ja perheen myötätuntoista vuorovaikutusta. Kurssin tarjoaja ei voi luvata näiden muutosten tapahtumista kurssin kävijöille. Kurssin suorittajissa heräävät tuntemukset, ajatukset ja kokemukset voivat olla hyvinkin erilaisia ja toisistaan täysin poikkeaviakin riippuen käyttäjän henkilöhistoriasta ja elämäntilanteesta.

Hyväksymällä nämä ehdot käyttäjä ymmärtää yllä mainitut seikat ja tiedostaa kantavansa vastuun hyvinvoinnistaan sekä kurssilla heräävistä reaktioistaan ja kokemistaan seurauksista.

Maksu- ja sopimusehdot

Perhepolku Oy:n maksu- ja sopimusehdot 27.5.2024 alkaen.

Yleistä verkkokaupasta

Verkkokaupan tuotteita ja palveluita myy Perhepolku Oy (y-tunnus: 3355359-2). Tuotteita ja palveluita myydään täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja tuotteiden hintoihin sisältyy arvonlisävero. Perhepolku Oy pidättää oikeuden hintojen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet ja palvelut tilataan pääasiassa internetin välityksellä Perhepolku Oy:n verkkokaupassa. Tilaukset vahvistetaan asiakkaalle sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilatut tuotteet sekä tilauksen hinta. Saadakseen tilausvahvistuksen, asiakkaan tulee ilmoittaa tilauksen yhteydessä sähköpostiosoitteensa.

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin Verkkokaupan tilaus- ja toimitusehtoihin.

Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen, siinä ilmenevien mahdollisten epäselvyyksien selvittämiseen, Perhepolku Oy:n mahdollisista muista tuotteista ja palveluista tiedottamiseen sekä viestintään asiakkaan kanssa.

Maksaminen ja maksutavat

Verkkokaupan maksuvälittäjänä toimii Vipps MobilePay (Vipps MobilePay AS, Suomen sivuliike, Y-tunnus: 3330214-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Rekisteröityessään palveluun asiakas suorittaa maksun Vipps MobilePayn verkkopalvelun kautta. Vipps MobilePay -palvelun kautta voi maksaa MobilePaylla tai luottokorteilla. Vipps MobilePay välittää maksut verkkokauppiaalle.

Kaikki tili- ja korttitiedot on suojattu MobilePay-sovelluksessa salasanalla, jota käytetään MobilePay-sovellukseen kirjautuessa. MobilePay-sovellus tarjoaa maksamiseen turvallisen ympäristön. Korttinumero tai muut tiedot eivät ole sovelluksessa nähtävillä tai tallennettuna kokonaisina – vain niin kutsuttu ”maskattu” korttinumero, eli kortin kuusi ensimmäistä ja neljä viimeistä numeroa sekä kortin erääntymisajankohta löytyvät sovelluksesta. Täydelliset korttitiedot ovat tietoturva-auditoidussa taustajärjestelmässä, joten korttitiedot ovat täysin turvassa.

Kauppa syntyy verkkokaupan asiakkaan ja verkkokaupan välille. Verkkokaupan vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet.

Lue lisää Vipps MobilePaysta: https://vippsmobilepay.com/en/legal/terms-and-conditions tai https://mobilepay.fi/asiakastuki/mobilepay-kayttajille/turvallisuus/onko-mobilepayn-kaytto-turvallista#scroll.

MobilePay

Maksun voi suorittaa MobilePay-lompakolla, jos verkkokaupoissa maksaminen on valittu sallituksi sovelluksen asetuksista. Tällöin MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan siihen liitetyltä maksukortilta. Lisää MobilePayn maksuehdoista: https://mobilepay.fi/asiakastuki/ehdot

Luottokorttimaksut

Verkkokaupassa voi maksaa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -luottokorteilla.

Vipps MobilePay -maksupalvelun yhteystiedot

Vipps MobilePay AS, Suomen sivuliike, (Y-tunnus: 3330214-4)
Sähköposti: support@mobilepay.fi
Puhelin: 030 644 7020 (pvm/mpm) (arkisin klo 9-16)
Postiosoite: Aleksanterinkatu 11, 00100 Helsinki, Finland

Digitaalisten palveluiden peruutusehdot

Kuluttajalle kuuluva 14 päivän peruuttamisaika lasketaan digitaalista sisältöä koskevan sopimuksen hyväksymisestä. Mikäli digitaalisen sisällön toimittaminen on aloitettu sähköisesti kuluttajan suostumuksella ennen peruuttamisajan päättymistä ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta, kuluttajalla ei ole tilauksen peruuttamisoikeutta.

Digitaalisen sisällön sähköisenä toimittamisena pidetään digitaalisessa muodossa lataamalla, suoratoistona tuotettua tai toimitettua tietoa, kuten esimerkiksi tekstiä, tietokoneohjelmaa, sovellusta tai videota. Muisti- tai tallennusvälineellä (esim. DVD- ja CD-levyt) ei pidetä digitaalisen sisällön sähköisenä toimittamisena.

Tilanteet, joissa kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa osittain tai kokonaan suoritetusta digitaalista sisältöä sisältävästä palvelusta:

 • ilman kuluttajan ennakkosuostumusta on aloitettu digitaalisen sisällön toimittaminen
 • peruutusoikeuden puuttumisesta ei ole annettu kuluttajalle tietoa
 • kuluttaja ei ole saanut vahvistusta tehdystä sopimuksesta
 • Verkkokurssin osalta palvelun toimittaminen katsotaan aloitetuksi kuluttajan suostumuksella silloin, kun asiakas luo kirjautumisen yhteydessä käyttäjätunnukset palveluun ja voi aloittaa verkkokurssin käytön.

Kaikki Vipps MobilePayn palveluihin liittyvät valitukset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: reklamaatiot@vippsmobilepay.com. Vipps MobilePay vastaa kaikkiin valituksiin sähköpostitse.

Mahdollisissa peruutustilanteissa asiakas voi olla yhteydessä palvelun tarjoajaan sähköpostitse: tellervo.uljas@perhepolku.fi. Asiakkaan yhteydenottoon vastataan sähköpostitse.

Ylivoimainen este

Mikäli asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen täyttäminen ei ole ylivoimaisen esteen (esim. lakko, luonnonkatastrofi, tietoliikennehäiriö, räjähdys, tulipalo, viranomaisen määräys tai muu niihin verrattava Perhepolku Oy:sta riippumaton syy) johdosta mahdollista, vapautuu Perhepolku Oy noudattamasta tämän sopimuksen velvoitteita esteen keston ja kohtuullisen ajan esteen poistumisen jälkeen, kunnes on mahdollista palauttaa velvoitteiden täyttämisen edellytykset.

Perhepolku Oy:n vastuurajoitukset

Perhepolku Oy ei ole vastuussa mahdollisista toimintakatkoksista (esim. teknisten vikojen, huoltotöiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi eikä internet-verkon tai tietoliikenneyhteyksien toimintakatkoksista). Perhepolku Oy ei vastaa palvelun mahdollisesti sisältämistä puuttellisuuksista tai virheistä eikä palvelun sisältämien tietojen käyttämisestä tai tulkinnasta aiheutuvista mahdollisista väittömistä tai välillisistä vahingoista.

Perhepolku Oy ei ole vastuussa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta, joka voi johtua palvelun toiminnasta tai palvelun toimimattomuudesta. Perhepolku Oy:n korvausvastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa sen asiakkaiden kohdalla 12 kuukauden aikana saatuihin maksuihin.

Sopimuksen muuttaminen

Perhepolku Oy:llä on oikeus muuttaa sopimusehtoja. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostilla/verkkosivuilla vähintään 30 päivää ennen kuin muutos astuu voimaan. Asiakkaalla on oikeus ennen muutoksen astumista voimaan irtisanoa sopimus päättymään muutoksen voimaantuloajankohtana. Käyttäjä hyväksyy muutokset käyttäessään palvelua muutoksen voimaantulon jälkeen.

Riitatilanteen ratkaiseminen

Mahdollisissa reklamaatiotapauksissa asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä palvelun tarjoajaan sähköpostitse. Mahdolliset riitatilanteet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Kuluttajalla on myös oikeus viedä riitatilanteet eteenpäin kuluttajariitalautakuntaan (www.kuluttajariita.fi). Jos riitatilannetta ei saada ratkaistua neuvottelemalla, se ratkaistaan Suomen lainsäädännön mukaisesti.

Perhepolku Oy:n ja asiakkaan väliset riitatilanteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Kuluttajalla on oikeus nostaa kuitenkin kanne kuluttajasuojalain mukaisesti sen Suomessa sijaitsevan paikkakunnan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä asiakkaalla on kotipaikka/vakituinen asuinpaikka. Jos asiakkaalla ei ole asuinpaikkaa Suomessa, riitatilanteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Euroopan komission verkkovälitteinen riidanratkaisufoorumi: http://ec.europa.eu/odr