Perhepolku 6kk&2v -ohjaajakoulutuksen esite

Onko perheiden ja vanhemmuuden tuki lähellä sydäntäsi? Haluatko tarjota perheille ennaltaehkäisevää tukea monialaisena yhteistyönä osana ryhmäneuvoloita? Lähde mukaan Perhepolku 6kk&2v -ohjaajakoulutukseen!

Perhepolku on väitöskirjatutkija Tellervo Uljaan kehittämä ja LAPE-hankkeessa (Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma 2016-2018) pilotoima ennalta ehkäisevä vanhemmuuden ja perheen tuen menetelmä osaksi puoli- ja kaksivuotisryhmäneuvoloita. Pilotoinneista saadun myönteisen palautteen johdosta Perhepolusta kehitettiin varhaiskasvatukseen ja kouluun sopivat mallit, joita tarjotaan 3-5-vuotiaiden lasten ja 7-9-luokkalaisten nuorten vanhemmille toiminnallisten vanhempainiltojen muodossa.

Perhepolun tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja perheitä ennaltaehkäisevästi tutkimus- ja asiantuntijatiedon sekä vertaistuen kautta. Perhepolku pyrkii vahvistamaan perheiden hyvinvointia ja jaksamista tukemalla perheiden voimavaraisuutta, lasten, nuorten ja vanhempien itsemyötätuntoa sekä omannäköistä, yhdessä jaettua vanhemmuutta. Perhepolku perustuu dialogiselle ohjaukselle.

Työkalu perheiden monialaiseen tukemiseen

Perhepolku-ryhmäneuvolat voidaan toteuttaa monialaisena yhteistyönä. Suosituksena on kouluttaa kaikki alueen terveydenhoitajat Perhepolku-ohjaajiksi ja heille monialaisiksi ohjaajapareiksi esim. perhetyöntekijöitä, varhaiskasvatuksen, seurakunnan lapsi- ja perhetyön sekä järjestöjen työntekijöitä. Ryhmäneuvoloissa täytetään Vanhemmuuden tuen tarve -lomake, jonka avulla perheet voidaan ohjata tarpeen mukaan yksilöllisen jatkotuen piiriin.

Perhepolku-ryhmäneuvoloiden teemat: 

6kk: Oma jaksaminen, parisuhde ja lapsuuden mallit

2v: Tahtoikä, vanhemmuuden haastavat tunteet ja toimivan perheen vuorovaikutus

Perhepolku 6kk&2v- ohjaajakoulutus kestää yhden päivän (klo 9-16) ja koulutuksen hinta on 150 €/hlö (+alv). Koulutuksia järjestetään etä- ja lähikoulutuksina. Perhepolku 6kk&2v -ohjaajakoulutus antaa pätevyyden ohjata Perhepolku-ryhmäneuvoloita monialaisena yhteistyönä. 

Tervetuloa mukaan ohjaajakoulutukseen!

Lämpimin yhteistyöterveisin,

Tellervo Uljas

Perhepolun kehittäjä

väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto

tellervo.uljas (at) perhepolku.fi

puh. 045 201 5595