Perhepolku 3-5v -ohjaajakoulutuksen esite

Onko perheiden ja vanhemmuuden tuki lähellä sydäntäsi? Haluatko tarjota perheille ennaltaehkäisevää tukea monialaisena yhteistyönä osana varhaiskasvatuksen arkea ja vanhempainiltoja? Tervetuloa mukaan Perhepolku 3-5v -ohjaajakoulutukseen!

Perhepolku on väitöskirjatutkija Tellervo Uljaan kehittämä ja LAPE-hankkeessa (Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma 2016-2018) pilotoima ennalta ehkäisevä vanhemmuuden ja perheen tuen menetelmä osaksi puoli- ja kaksivuotisryhmäneuvoloita. Pilotoinneista saadun myönteisen palautteen johdosta Perhepolusta kehitettiin varhaiskasvatukseen sopiva Perhepolku-malli, jota tarjotaan 3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille toiminnallisten vanhempainiltojen muodossa.

Perhepolun tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja perheitä ennaltaehkäisevästi tutkimus- ja asiantuntijatiedon sekä vertaistuen kautta. Perhepolku pohjautuu kiintymyssuhdeteoriaan ja sen tavoitteena on vahvistaa perheiden hyvinvointia ja jaksamista tukemalla perheiden voimavaraisuutta, vanhempien itsemyötätuntoa sekä omannäköistä, yhdessä jaettua vanhemmuutta. Perhepolku perustuu dialogiselle ohjaukselle.

Työkalu perheiden monialaiseen tukemiseen

Varhaiskasvatuksen Perhepolku on suunniteltu 3-5v-vuotiaiden lasten vanhempien tueksi sekä vahvistamaan päiväkodin ja kodin välistä yhteistyötä. Perhepolku-vanhempainillat voidaan toteuttaa monialaisena yhteistyönä.

Perhepolku 3-5v-mallista löytyy kolme erilaista vanhempainillan mallia, joissa teemoina ovat:

  1. Leikki-ikäisen tunnetaidot & vanhempana jaksaminen
  2. Haastavat tunteet & myötätuntoinen vanhemmuus
  3. Arjen hallinta & riittävän hyvä vanhemmuus.

Perhepolku 3-5v -malli sisältää myös materiaalit lasten osuuksien ja perheille yhteisten tehtäväpolkujen järjestämiseen.

Järjestämme päivän (klo 9-16) kestävän Perhepolku 3-5v- ohjaajakoulutuksen etäyhteydellä Teamsin kautta. Ohjaajakoulutuksen hinta on 150 €/hlö (+alv). Perhepolku 3-5v -ohjaajakoulutus antaa pätevyyden ohjata Perhepolku-vanhempainiltoja sekä lasten osuuksia ja tehtäväpolkuja monialaisena yhteistyönä osana varhaiskasvatuksen arkea.

Tervetuloa mukaan ohjaajakoulutukseen!

Lämpimin yhteistyöterveisin,

Tellervo Uljas

Kehittäjä ja kouluttaja, Perhepolku

Väitöskirjatutkija, Jyväskylän yliopisto

tellervo.uljas (at) perhepolku.fi 

puh. 045 201 5595