Perhepolku-verkkokurssi

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Tervetuloa mukaan Perhepolku-verkkokurssille!

Perhepolku-verkkokurssilla pääset pohtimaan myötätunnon merkitystä oman jaksamisesi sekä parisuhteesi ja perheesi hyvinvoinnin kannalta. Kurssin tavoitteena on lisätä myötätuntoa itseäsi kohtaan sekä vahvistaa myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessasi ja perheessäsi.

Verkkokurssi koostuu kolmesta osa-alueesta: itsemyötätunto, myötätuntoinen parisuhde ja myötätuntoinen vanhemmuus. Jokainen teema sisältää aiheeseen liittyvän testin, asiantuntijatekstin, toisten vanhempien vertaistarinoita sekä itsenäisesti toteutettavia pohdinta- ja kirjoitustehtäviä.

Tehtävissä on suosituksena kirjoittaa vastaukset paperille, sillä käsin kirjoittaminen vahvistaa asioiden oppimista ja muistamista. Voit varata kurssin tekemiseen esimerkiksi vihkon tai lehtiön. Tällöin voit pitää kirjoituksesi kätevästi tallessa yhdessä paikassa ja palata niihin halutessasi myöhemminkin.

Käsin kirjoittaminen vahvistaa asioiden oppimista ja muistamista.

  • Itsemyötätunto
  • Myötätuntoinen parisuhde
  • Myötätuntoinen vanhemmuus

Tee kurssi omassa tahdissasi

Voit tehdä verkkokurssin itsenäisesti haluamassasi järjestyksessä ja omassa tahdissasi. Suosituksena on aloittaa ensimmäisellä Itsemyötätunto-osiolla, sillä myötätunto itseä kohtaan heijastuu vahvasti myös parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Voit jättää palautteen kunkin osion lopuksi ja antaa arvion yksittäisistä tehtävistä. Palautteesi on tärkeä.

Eri osioiden suorittamisen välillä voi olla hyvä pitää vähän taukoa. Voit asettaa tavoitteeksi esimerkiksi yhden kurssikerran suorittamisen viikon aikana, jolloin kurssi tulee kokonaisuudessaan suoritetuksi kolmen viikon kuluessa. Voit halutessasi tehdä kurssin myös nopeammin, jos se tuntuu sinulle toimivimmalta tavalta.

Vahvat tunnereaktiot ovat normaaleja ja kuuluvat osaksi kasvuprosessia.

Kurssia tehdessä on hyvä tiedostaa, että asioiden oppiminen ja prosessointi ottavat oman aikansa ja joskus asioiden tiedostaminen voi synnyttää voimakkaita tunteita. Vahvat tunnereaktiot ovat normaaleja ja kuuluvat osaksi kasvuprosessia. Monesti jonkin itselle haastavan asian ymmärtäminen voi olla kohta, jossa voi lähteä rakentamaan omaa elämää kohti uutta suuntaa. Tiedostamisesta alkavalla omalla kasvulla voi olla iso merkitys paitsi oman myös läheisten elämän kannalta.

Asioiden pohtimiselle kannattaa varata aikaa ja muistaa, että muutos rakentuu pienin askelin. Joskus parhaat oivallukset saattavat tulla vasta päivien tai viikkojenkin päästä.

Antoisia hetkiä kurssin parissa!