Onneksi olkoon!

Olet suorittanut Perhepolku®-verkkokurssin (3/3) kokonaisuudessaan. Hienoa!

Arvostamme kovasti, jos haluat lähettää kurssista palautetta tai kertoa saamistasi oivalluksista. Voit lähettää kommenttisi osoitteeseen: tellervo.uljas (at) perhepolku.fi.

Kurssi on todennäköisesti herättänyt monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Jotkut oivallukset ovat voineet tuntua haastavilta ja kipeiltäkin, jotkut taas helpottavilta ja hyviltä. Vaikeat tunteet ovat monesti niitä, jotka johdattavat meidät muutoksen kynnykselle. Sanotaan, että oma kärsimys kasvattaa myötätuntoa toisten haastavia tilanteita kohtaan. Se, että olemme tiedostaneet vaikeita asioita elämässämme, avaa meille mahdollisuuden muutokseen. Uudet asiat opitaan askel kerrallaan, joten älä vaadi itseltäsi liikaa. Tärkeintä on aito pyrkimys hyvään ja epäonnistumisen hetkissä meistä jokainen ansaitsee osakseen myötätuntoa ja ymmärrystä.

Jokainen tarvitsee joskus apua

Mikäli haasteet tuntuvat liian isoilta kantaa, älä epäröi hakea apua. Avun hakeminen on myötätuntoinen teko paitsi itselle myös koko perheelle. 

Suurimmankin ahdistuksen ja masennuksen takaa on löydettävissä ilo ja rakkaus.

Suurimmankin ahdistuksen ja masennuksen takaa on löydettävissä ilo ja rakkaus. Ilmaista keskusteluapua voi hakea esimerkiksi Kirkon perheasiainneuvottelukeskuksista: https://evl.fi/apua-ja-tukea/ihmissuhteet/kirkon-perheneuvonta-auttaa-maksutta

Lisää auttavia tahoja löydät täältä:

Kurssille voi palata uudelleen

Vaikka itse kurssi on saapunut päätökseen, voit koska tahansa palata tekemään uudelleen kurssin tehtäviä ja palauttamaan mieleen kurssin aiheita lukemalla teemoihin liittyviä tekstejä ja vanhempien vertaistarinoita. 

Olet saanut kurssin tehtävät valmiiksi ja nyt voit ottaa mukaasi kurssilla saamasi ajatukset ja oivallukset, jotka tuntuvat itsellesi hyvältä. Voit poimia kurssin tehtäviä osaksi arkeasi esimerkiksi kirjoittamalla itsellesi, viikoittain tai kerran kuukaudessa myötätuntoisen kirjeen. Voit myös halutessasi ottaa mukaasi perhearkeesi kurssilla luomasi myötätuntoiset voimalauseet, joilla voit tukea itseäsi ja läheisiäsi elämän haastavissa hetkissä. Myönteistä ilmapiiriä jokapäiväiseen arkeen voit luoda kertomalla päivittäin, mistä olet perheenjäsenillesi kiitollinen tai mitä heissä rakastat. Älä unohda kiittää myös itseäsi!

Voit luoda myönteistä ilmapiiriä jokapäiväiseen arkeen kertomalla päivittäin, mistä olet perheenjäsenillesi kiitollinen tai mitä heissä rakastat.

Nyt on hyvä hetki kiittää itseäsi siitä, miten ison vaivan olet nähnyt käydessäsi tämän kurssin. Se kertoo, että oma jaksamisesi ja perheesi hyvinvointi ovat sinulle tärkeitä. Toivottavasti voit tallettaa kurssilta sydämeesi ainakin pienen palan armollisuutta, jota voit lähteä kasvattamaan mukanasi läpi elämäsi. 

Armollista arkea ja iso halaus sinulle. Olet tehnyt parhaasi ja se riittää. Olet ainutlaatuinen ja rakas juuri omana itsenäsi!

Palaa kurssin alkuun